Leo Zwakenberg heeft van jongs af aan een grote interesse gehad voor alles op het gebied van auto\'s en motoren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij in 1987 tekende voor 5 jaren bij de Koninklijke Landmacht voor de functie van rij-instructeur.

Leo volgde de 8-maanden opleiding tot bevoegd rij-instructeur in Eindhoven, waarna hij overgeplaatst werd naar de Koninklijke Landmacht in Blerick om daar voor het eerst als rij-instructeur aan de slag te gaan. Vier maanden later volgde overplaatsing naar de Koninklijke Marechausse in Apeldoorn, waar hij de rest van het contract verbleef.

In Apeldoorn verzorgde hij het eerste jaar rij-opleidingen op de personen-auto. Dit waren zowel de basis-opleiding als vervolg-opleidingen. Er volgde een half jaar waarin Leo veel rij-opleidingen voor de vrachtwagen verzorgde.

Weer even later ging hij ook rijlessen voor de motor geven. Al gauw nadat hij begon met het geven van basisopleidingen volgden de vervolgopleidingen en off-road opleidingen voor de motor.

Terwijl Leo als all-round instructeur bij de Koninklijke Marechaussee werkzaam was, heeft hij in het voorjaar van 1991 in Nijverdal Auto- en Motorrijschool Leo Zwakenberg opgestart. Overdag gaf hij rij-instructie bij de Koninklijke Marechausse in Apeldoorn, in de avond-uren gaf hij rij-instructie in Nijverdal en omgeving.

In de beginperiode van Rijschool Zwakenberg gaf Leo alleen motorrijlessen. Al gauw kreeg hij veel verzoeken om ook autorijles te gaan geven. Als beginnend rijschool-houder gaf hij natuurlijk gehoor aan deze verzoeken, dus ook het verzorgen van rij-opleidingen voor de auto nam een aanvang in 1991.

Het dienstverband bij de Koninklijke Marechaussee werd in 1992 op verzoek van de leiding van de Koninklijke Marechaussee met nog eens 2 jaren verlengd. Hierdoor zwaaide Leo af in 1994. Vanaf dat moment is Leo full-time bezig als rij-instructeur in zijn eigen rijschool in Nijverdal.

Het aanbod van rij-opleidingen wordt in 1999 uitgebreid met het verzorgen van aanhanger rijlessen, en recentelijk zijn daar de Caravan Rijvaardigheidstraining en de Rijangst Training aan toegevoegd.

Hoewel Leo inmiddels al sinds 1988 actief is als rij-instructeur, betekent dit niet dat hij \'op zijn lauweren rust\'. Leo is altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van de rijopleidingen te verhogen, en om de toegankelijkheid van de leerstof zo optimaal mogelijk te maken.

Kortom, hij is constant op zoek naar nieuwe toevoegingen en manieren om ook in de toekomst perfecte rij-opleidingen te kunnen blijven verzorgen.